Nem! Nem! Soha!


 
Közösség
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kattintson rá!
free counters
 

 
Feltámadunk!

 
Elszakítva

Érdekes Újság (1920)

 
Ars poetica
 
Kiemelt hírek
 
Szavazás
Ki a kedvenc alkotód?

Ady Endre
József Attila
Kosztolányi Dezső
Kós Károly
Németh László
Nyirő József
Rejtő Jenő
Szabó Dezső
Tamási Áron
Wass Albert
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Szerinted melyik rendszerkritikus erő kerülhet a Syriza után kormányra?

Die Linke (Németország)
Jobbik (Magyarország)
LMP (Magyarország)
Nemzeti Front (Franciaország)
Ötcsillagos Mozgalom (Olaszország)
Podemos (Spanyolország)
Sinn Féin (Írország)
UKIP (Nagy-Britannia)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Zenék!

 
Számláló
Indulás: 2004-01-15
 
Hírek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

A pártatlanság vége és az utolsó ember

  2015.03.24. 19:58

A Friderikusz című, az ATV-n sugárzott műsorszám legutóbbi vendége a híres amerikai filozófus, Francis Fukuyama volt, aki a műsorvezető felvetésére arra a kérdésre kereste a választ, hogyan lehetnek sikeresek olyan államok, mint például Oroszország vagy Kína, és meddig működhet a "nacionalizmusra épülő" politika, például Orbán Viktoré.

Szabadulnának a transzatlanti orientációtól a német rendszerkritikusok

  2015.03.24. 19:42

Sahra Wagenknecht, a rendszerkritikus német Die Linke párt elnökhelyettese szerint egyedül Németország és Oroszország szövetsége lenne képes "megtisztítani" Európát az amerikai befolyástól, emiatt Washington arra törekszik, hogy éket verjen közéjük, és a két ország közt megszűnjön minden kapcsolat. A képviselő hangsúlyozta; az Egyesült Államok erős hatást gyakorol az ukrán helyzet alakulására. Szerinte mindez azért történik, hogy a konfliktus újra elmérgesedjen, és az USA valójában egy olyan kormányt támogat, ami az emberekkel mit sem törődik, csak az amerikai érdek kiszolgálásával.  "Mára Ukrajna elveszítette iparának nagy részét. Ukrajna államcsődbe jutott. A kormány politikája miatt az emberek egyre rosszabb körülmények közt élnek. A lakosság fázik, éhezik, vagy háborúban meghal."

A román belügyminisztérium szerint közbiztonsági veszélyforrás az autonómia igénye

  2015.03.24. 18:40

A közbiztonsági veszélyforrások közé sorolná az etnikai autonómia követelését a 2015-2020-as román közrendvédelmi és közbiztonsági stratégia, amelynek tervezetét kedden bocsátotta közvitára a román belügyminisztérium.

Hajrá, világnemzet!

  2015.03.24. 18:24

Mi az a magyar kormányzati kezdeményezés, aminek az argentínai pampák mélyén, amerikai gigapoliszokban és Ausztráliában egyaránt örülnek? Hát persze, hogy a Kőrösi Csoma Sándor-program!

A finn-szovjet téli háború magyar önkéntesei - időszaki kiállítás Helsinkiben

  2015.03.24. 09:02

Magyar közintézmények, köztük az OSZK támogatásával a Finn Hadtörténeti Múzeum és a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ közös rendezésében, az 1939–1940-es finn–szovjet téli háború lezárásának 75. évfordulója alkalmából időszaki kiállítás nyílt Helsinkiben.

A neoliberális Magna Chartával kapcsolatban minden tagállamnak vétójoga van

  2015.03.23. 21:34

Az Európai Unió és az Egyesült Államok között kötendő szabad kereskedelmi és befektetési megállapodással kapcsolatban minden uniós tagállamnak vétójoga van – hívta fel a figyelmet az Európai Politikai Központ (EPC) rendezvényén Cecilia Malmström, az Európai Bizottság kereskedelmi kérdésekért felelős tagja.

Van-e helye választásoknak az európai egyezményekkel szemben?

  2015.03.23. 20:18

”Az európai egyezményekkel szemben nincs helye demokratikus választásoknak.” (Jean-Claude Juncker, volt luxemburgi off-shore miniszterelnök, jelenleg az Európai Bizottság elnöke)

Belehal Kárpátalja Putyin és Ukrajna háborújába

  2015.03.23. 19:56

Csak néhány órát utazott az alfahír tudósítója a tavaszi napsütést élvező Budapestről, és máris mintha egy teljesen más világba csöppent volna. Ugyanúgy magyarul szóltak hozzájuk, de nem a magyarországi közéleti és bulvárbotrányok voltak a témáik, hanem a túlélésről és a reménytelenségről beszéltek. Nap mint nap fiúk néznek szembe a halállal, és családok szakadnak szét. Tudósítás a vérben és könnyben ázó Kárpátaljáról. Arra próbálunk szavakat találni, amelyekre nincsenek, és amelyeket viszont világgá kellene kiáltani – az Alfahir kárpátaljai riportja.

Ma van a lengyel-magyar barátság napja

  2015.03.23. 19:35

Idén kilencedik alkalommal rendezték meg a magyar-lengyel barátság napját, amelynek eseményeit felváltva tartják a két országban. Az ünnep alkalmából kétnapos hivatalos látogatást tett Lengyelországban Áder János köztársasági elnök.

Przemysl története a hazaszeretet példája

  2015.03.23. 19:23

Przemysl története a kötelességteljesítés, a bátorság és hazaszeretet példája – hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Budapesten.

A miniszter a Przemysl erődben 100 éve hősi halált halt és hadifogságba esett katonák emlékére rendezett megemlékezésen felidézte: az első világháborúban a teljesen körülzárt erődök közül Przemysl volt az egyetlen, melyet ostrommal nem, csak kiéheztetéssel tudtak elfoglalni.

Rendszerkritikus előretörés II.: Andalúziában is erősített a Podemos

  2015.03.23. 19:05

Az előre hozott választásokat a szocialista párt nyerte meg vasárnap Andalúziában, Spanyolország legnépesebb tartományában. A szocialisták a szavazatok több mint 35 százalékát szerezték meg, ezzel 47 képviselőjük lesz az andalúz parlamentben.

Rendszerkritikus előretörés I.: Franciaországban ezüstérmes lett a Nemzeti Front

  2015.03.23. 19:00

A francia helyhatósági választásokon a Nemzeti Front (FN) a voksok csaknem 26 százalékát szerezte meg, és ezzel a második lett. Még soha nem szerepelt ilyen jól választásokon a francia szélsőjobboldal, győznie mégsem sikerült – pedig előzetesen ezt jósolták a közvélemény-kutatók

Elhunyt az illiberális sikerállam atyja

  2015.03.23. 18:54

91 éves korában meghalt Li Kuan Ju, Szingapúr alapítója és első miniszterelnöke - jelentette a BBC. Halálát hétfő hajnalban közölték hivatalosan.

A marosvásárhelyi fekete március

  2015.03.20. 23:01

Huszonöt éve, 1990. március 19-20-án Marosvásárhelyen véres összecsapások zajlottak le románok és magyarok között, a zavargásoknak több halottja és több száz sérültje volt.

Rákóczi-emléknap lesz március 27-e

  2015.03.18. 00:32

Rákóczi-emléknapot tartanak a jövőben minden év március 27-én, a fejedelem születésnapján - erről döntött az Országgyűlés. A Semjén Zsolt és Vejkey Imre KDNP-s, valamint Lezsák Sándor fideszes politikus által benyújtott javaslatot 171 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el a Ház.

Orbán: Európának nemzetek nélkül nincs szíve, kereszténység nélkül nincs lelke

  2012.10.23. 19:30

Rövid ünnepi beszédet mondott október 23. alkalmából Orbán Viktor: a miniszterelnök kikelt a pénzvilág és a teszetosza uniós politika ellen, és a nélkül, hogy megnevezte volna, többször ostorozta Gyurcsány Ferencet is. Magyarország nem fogadja el, amit rá akarnak kényszeríteni, és bátor lesz, mert különben elbukik - mondta.

Erdély üzenete: esélyt és szabadságot

  2012.03.16. 12:10

Közelebb került-e az autonómia, sikeres volt-e az elmúlt két évtized magyar érdekképviselete – a március 15-i erdélyi megemlékezéseken az ünnepi „szép szavak” mellett ez a kérdés vetődött fel a leggyakrabban.

Tomas Sakievicz: Közeleg a mi időnk, a kor, amelyben a szabad nemzetek majd összefognak

  2012.03.16. 12:08

A várakozásoknak megfelelően több ezer lengyel érkezett Budapestre, hogy nemzeti ünnepünkön fejezze ki szolidaritását hazánk és a magyar kormány iránt. A vendégeket – akik részt vettek a Múzeumkertben és a Kossuth téren tartott rendezvényen is – mindenhol hatalmas lelkesedéssel fogadták a fővárosban.

A kárpátaljai magyarság Ungváron emlékezett meg március 15-ről

  2012.03.15. 23:29

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Ungváron, a Petőfi-szobornál emlékezett az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulójára.

Erdélyben is ünnepelt a magyarság

  2012.03.15. 23:26

Erdély számos településén megünnepelték a magyarok csütörtökön az 1848-49-es magyar szabadságharc és forradalom évfordulóját. Az erdélyi magyar pártok - néhány kivételtől eltekintve - külön ünnepeltek, Kolozsváron azonban közös rendezvényt szerveztek.

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.08.12. 23:55
2011.06.24. 10:27
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Összetartozunk!

 

 
Plakátmúzeum
 
Riadó


 

 
József Attila

 
Jó hírem van!

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 
Hozzáadás a kedvencekhez

 
Keresés

 
Üvegablakok


Hamarosan!

 
Reklám
 
Ajánló
 
Linkek 

...
free counters
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.