Nem! Nem! Soha!


 
Közösség
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kattintson rá!
free counters
 

 
Feltámadunk!

 
Elszakítva

Érdekes Újság (1920)

 
Ars poetica
 
Kiemelt hírek
 
Szavazás
Ki a kedvenc alkotód?

Ady Endre
József Attila
Kosztolányi Dezső
Kós Károly
Németh László
Nyirő József
Rejtő Jenő
Szabó Dezső
Tamási Áron
Wass Albert
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Szerinted melyik rendszerkritikus erő kerülhet a Syriza után kormányra?

Die Linke (Németország)
Jobbik (Magyarország)
LMP (Magyarország)
Nemzeti Front (Franciaország)
Ötcsillagos Mozgalom (Olaszország)
Podemos (Spanyolország)
Sinn Féin (Írország)
UKIP (Nagy-Britannia)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Zenék!

 
Számláló
Indulás: 2004-01-15
 
Vendégkönyv
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[162-143] [142-123] [122-103] [102-83] [82-63] [62-43] [42-23] [22-3] [2-1]

2024.02.22. 11:04

Nem ismerem a verset, melyből az idézet szól, de nagyon szép, megható és szívhez szóló. S valóban nem mondhatunk le Kárpátaljánkról, annak egyetlen km2-éről, ottani nemzettársainkról sem.

De nemcsak álmodozni kellene a revízióról, hanem aktívan cselekedni érte, főleg a diplomáciánk, külpolitikánk által. Kárpátalja népe már 1991-ben kimondta nagy többséggel egy népszavazás által, hogy lazítani akar az Ukrajnával fennálló kényszerkapcsolaton - ezt a magyar vezetésnek már akkor fel kellett volna karolnia, s a nemzetközi szervezetek elé tárnia, követelve azon területünk visszacsatolását a magyar anyaországhoz.


2024.02.03 17:25
feherroz

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „„Kárpátalján Vereckénél Száll, repül egy gólya Viszi a hírt nem, nem soha Nem mondunk le róla Magyar föld e róna Magyar vér áztatta Viszi a hírt nem, nem, soha Nem mondunk le róla."”


2024.02.03. 17:25

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „„Kárpátalján Vereckénél Száll, repül egy gólya Viszi a hírt nem, nem soha Nem mondunk le róla Magyar föld e róna Magyar vér áztatta Viszi a hírt nem, nem, soha Nem mondunk le róla."”


2023.12.31. 16:49

Lehet, hogy egy kép erről: tűzijáték és szöveg


2023.12.16. 16:27

Boldog Karácsonyt felirat - Central Decor


2023.05.01. 09:25
Az asszimiláció annak kedvez, aki a területet birtokolja. Főleg így van ez korunkban, amikor a beolvadást az adott országhoz kötődő médiumok (TV, rádió, internet, sajtó), valamint az oktatás is segítik.
Az elszakított magyarságnak az anyaországival összefogva kéne követelnie nemzetközi szinten nemcsak az autonómiát, de ahol lehet, a határmódosítást.
Hogy a trianoni diktátum csak 100 évre szól és utána vissza kellett volna kapnunk mindent, az csak egy legenda. Nem kölcsönbe adtuk a területeinket, mint Kína Hong-Kong-ot és Macau-t, hanem azokat erővel szakították el tőlünk.
És nem azért nem adták vissza 2020-ban, mert hallani sem akarnak erről, hanem főleg azért, mert kormányunk elhanyagolta a Trianon-emlékévet és nem használta ki azt arra, hogy megismertesse a világgal ezt a magyar tragédiát és sorskérdést.
Még csak emlékbélyeget sem adtak ki, amelyen Egész-Magyarországot ábrázolták volna. S miért? Mert:
"Óvatosságot javasol Semjén Zsolt  a trianoni békeszerződés 100. évfordulója ügyében. Egy bizonyos szintnél nem szabad, nem bölcs túlemelni a témát. Nem cél ugyanis a határon túli “utódállamokkal” való konfrontáció, sem az ottani magyarellenes sovinizmusnak az élezése - hangoztatta a részvevők elmondása szerint a miniszterelnök-helyettes egy zártkörű rendezvényen, a Kereszténydemokrata Esten".
https://www.atv.hu/belfold/20191207/semjen-zart-korben-trianonrol-olyan-nagy-triumfalas-nem-lesz
Ilyen hozzáállással viszont valóban megette a fene ezt az egész trianoni meg revíziós kérdést és problémát; szégyen, amit műveltek, illetve amit nem. Nem a hallgatás és belenyugvás teszi újra naggyá a hazánkat, hanem a szókimondó és megalkuvás nélküli küzdelem és munkálkodás érte. Ha saját érdekeinkért nem merünk konfrontációt felvállalni, akkor ugyanúgy eltipornak és lábtörlőnek néznek minket, mint eddig.
Sokkal előrébb lennénk a határrevízió ügyében, ha diplomáciánk, külpolitikánk felvállalná ennek képviselését, nem pedig továbbra is tabuként kezelné. Semmilyen céltudatosságot nem látok ezzel kapcsolatban, pedig nem kerülne semmi egetverő anyagi áldozatba, ha ezzel is foglalkoznánk, és kimondanánk jogos igazságvágyunkat, ahogy pl. Románia is nyíltan törekszik Moldávia bekebelezésére, de még a Tiszántúlunk elszakításával is nyíltan fenyegetett Basescu!
Sajnos nálunk az önfeladás megy továbbra is. Egyelőre ez a szomorú helyzet.

2023.04.23. 18:05

Igen, az igazság a mi oldalunkon van. 

Az autonómiát  is csak az elszakadt területen élők kezdeményezhetik.  Ám sok a vegyes házasság, ahol a román házasfél hallani sem akar autonómiáról, revízióról pláne, hogy nem. Kivétel nem nagyon van. Magyar részről volt autonómia-igényről szó, de ezt a szomszédos országok vezetői elvetették. 

(Tudok róla, hogy az eredeti trianoni szerződés eleve 100 évre érvényes, vagyis 2020. júniusáig szól, utána vissza kellett volna kapnunk az elcsatolt területeinket, de erről a nemzetközi fórumokon hallani nem akarnak).  

Anélkül, hogy bármilyen konkrét lépés történt volna ez ügyben, még fenyegetések is történtek. És voltak válások is vegyes házasságok esetében.

Szóval nehéz ügy, nem lehet meghunyászkodásról beszélni. 


2023.03.31. 10:31

Az én véleményem az, hogy ha csak hallgatunk és lapítunk ahelyett, hogy megpróbálnánk megalapozni a revíziót, mint a két világháború között, akkor megette a fene az egészet.

Nem nekiugrani kellene egyből a szomszédainknak, de ahogy más országok Európában és a világban, úgy mi is kinyilváníthatnánk jogos igazságvágyunkat. Tudtommal a helsinki szerződések záróokmányában is benne van, hogy határokat közös megegyezéssel lehet módosítani.

Nem tudom, hogy korunkban, amikor lényegtelennek mondják a határokat, miért lenne nehezebb elérni azok hollétének módosítását, mint mondjuk a két Bécsi Döntés idején? Vagy akkor mégsem olyan lényegtelen a határok hol húzódása? Miért nem lehet kultúráltan, civilizáltan, békés módon tárgyalóasztalhoz ülni és a magyarság számára is megnyugtató és elfogadható módon rendezni a határkérdést? Mint ahogy voltak is a tárgyalások az 1930-as és 1940-es évek fordulóján erről.

Meghunyászkodásunkkal nem jönnek létre még csak autonóm területek sem és a magyarellenes cselekményeknek sem vesszük elejét.

Az igazság amúgy is a mi oldalunkon van, mert területeink elszakításának mikéntje teljesen jogtipró volt, kétszer is. Ezekről, valamint a határon túlra került magyar nemzetrészek sorsáról olyan sokat lehetne beszélni a nemzetközi nyilvánosság előtt is. Ehhez talán kellene létrehozni egy propaganda- és revízióügyi minisztériumot.

Tehát lehetne és kellene is tenni sokmindent ezért az összmagyar sorskérdésért.


2023.03.27. 21:10

Teljes mértékben igaza van !  De előre lehet tudni, hogy milyen békétlenséget szülne egy esetleges revízió. Sőt, nem csak békétlenséget, hanem háborút.  Történt már háborús fenyegetés szlovák, román és ukrán részről is.      

Az is problémás, hogy az elcsatolt magyar területre betelepítések történtek. Erdéllyel együtt  megkapnánk a rengeteg betelepített  nacionalista, magyargyűlölő románokat is.

Nem sok köszönet lenne a revízióban.  Lehet , hogy nagyobb lenne a kára, mint a haszna. :(

 


2023.03.20 14:37
Tomi

„ Vajon miért Várpalotára van eldugva a Trianon-múzeum ahelyett, hogy a külföldi diplomaták, államfők, turisták által elsőnek látogatott fővárosban hozták volna létre?

Nem-e az volna a lényeg, hogy a határrevízió elérése érdekében minél inkább a világ szeme, közvéleménye elé kerüljön? Csak így lehet a nemzetközi közvélemény elé tárni területrabló szomszédaink magyarellenes cselekményeit, valamint tudatni a magyarság jogos igazságvágyát és szövetségeseket találni hozzá.

Vagy mára már sikerült a revízió szent eszméjét kiüresedett szavakból álló parasztvakítássá zülleszteni?


2023.03.20. 14:37

Vajon miért Várpalotára van eldugva a Trianon-múzeum ahelyett, hogy a külföldi diplomaták, államfők, turisták által elsőnek látogatott fővárosban hozták volna létre?

Nem-e az volna a lényeg, hogy a határrevízió elérése érdekében minél inkább a világ szeme, közvéleménye elé kerüljön? Csak így lehet a nemzetközi közvélemény elé tárni területrabló szomszédaink magyarellenes cselekményeit, valamint tudatni a magyarság jogos igazságvágyát és szövetségeseket találni hozzá.

Vagy mára már sikerült a revízió szent eszméjét kiüresedett szavakból álló parasztvakítássá zülleszteni?


2022.11.18. 01:06
 
Irredenta dalok a várpalotai Trianon Múzeum CD-jén
 
2022. november 17. 15:06
 

Lesz, lesz, lesz címmel, hazai előadóművészek közreműködésével jelentetett meg CD-t a várpalotai Trianon Múzeum. A tizenkét magyar irredenta dal rockzenei alapokon, szimfonikus zenekarra hangszerelve készült el.

https://gondola.hu/hirek/294004-Irredenta_dalok_a_varpalotai_Trianon_Muzeum_CD-jen.html


2022.05.10. 22:11

Ha frissülne  a főoldal hetenként legalább egyszer, akkor ez egy nagy látogatottságú honlap lenne, mert még így is naponta kb. negyvenen keresik fel.  


2021.12.06. 23:27

Kedves Tamás ! 

Melyik pártot, vagy mozgalmat tartja jobbnak a Fidesz-KDNP Pártszövetségnél?  

Márki-Zay Mindenki Magyarországa Mozgalmát Gy.F.-fel  a háta mögött, vag a

Mi Hazánkat Toroczkai vezetésével ?

Esetleg a Volner Pártot ?

A két utóbbinak esélye sincs ahhoz, hogy elérje a parlamenti küszöböt.

Marad a két esélyes : Az erős  és stabil Fidesz-KDNP Pártszövetség  és Márky-Zay a balliberálisokkal koalícióban. 

Mi az ország érdeke?  Ha marad a kiszámítható jelenlegi kormány,

vagy jöjjön inkább a káosz ?   :)

 

Jó a vers ! Jól összefoglalta benne történelmünket.  Csak az utolsó hat versszakkal nem értek teljesen egyet. :) .


2021.10.03. 10:59

Sziasztok!

Nagyon jó a honlap! A vendégkönyvbe ezt a versemet írom (ha ki- és belefér), amely aféle tükörképe történelmünknek a kezdetektől napjainkig:

Nagy baj van itt, s ennek oka
talán téged is érdekel,
engem nagyon, el is mondom,
úgyhogy jól figyelj!
 
De nem is egy ok, több az annál,
a gond már régen kezdődött,
lehet, onnan, mikor Árpád apánk
magyar népével idejött.
 
Hont foglaltunk, országunk lett,
a világ legjobb helye,
nem kicsi, nem nagy, épp elég,
ez a Kárpát-medence.
 
De más vallás kellett: a keresztény,
mert ha azt nem vesszük fel,
életünket s országunkat
szomszédaink veszik el.
 
Így fogadott minket akkor
a keresztény Európa,
megérkezett kicsiny népünk
a sötét középkorba.
 
Királyaink bár megvédtek
a német hódítóktól,
sok magyart is megöltek,
mert féltek a pogányságtól.
 
Akárhogy is, de megmaradtunk,
s az ország erősödött,
magyar hazánk azidőtájt
nagyhatalommá fejlődött.
 
Majd jött a török, s miattuk
mindez szertefoszlott,
de a Habsburgoknak is köszönhető,
hogy az ország három részre bomlott.
 
Nagyurak kiskirálykodtak,
Dózsát is kivégezték,
nem csoda, ha országunkat
könnyűszerrel szétszedték.
 
Százötven év így telt el,
de a magyar nem feledte:
jár neki a szabadság,
s a Kárpát-medence!
 
Török után Habsburgé lett
egész Magyarország,
az sok népet hívott ide,
megszabva hazánk sorsát.
 
Két szabadsághac,
s mindkettő leverve,
így volt az ország
évtizedekig láncra verve.
 
Végül a Habsburgokkal
népünk kiegyezett,
fél szabadság, ez igaz,
de az ország fejlődhetett.
 
Majd jött a Nagy Háború,
Károlyi és Kun Béla,
így robogott szép hazánk
egyenest a szakadékba.
 
Ezerkilencszázhúsz: Trianon.
Milyen áron lett függetlenség?!
Európa s szomszédaink
hazánk kétharmadát elvették!
 
E kis ország élni próbált,
de a népe tudta:
az elszakított részek nélkül
a haza nem egész, csak csonka.
 
Húsz év után remény csillan:
sok rész visszakerül,
majd a háborút elveszítjük,
s a két Bécsi Döntés megsemmisül.
 
A második nagy háborúból
vesztes oldalon jöttünk ki,
"művelt" Nyugat szép hazánkat
Sztálin karmaiba löki.
 
Nyomor és elnyomás:
ez volt a Rákosi-korszak,
ötvenhatban forradalom,
mit a szovjetek eltiportak.
 
Lett utána Kádár-rendszer,
megenyhült a diktatúra,
"maradj csendben, magyar ember,
és lesz autód s költözhetsz panelba".
 
Bár volt sok jó márkánk,
de fejlesztés nem lehetett,
csak amennyit a pártvezetés
és a KGST megengedett.
 
Bő harminc év telik így,
és a rendszer összeomlik,
hitelekből nem lett gazdagság,
csak adósság és deficit.
 
A rendszerváltás utáni
Antall-kormány mindent elad,
keveseknek nagy gazdagság,
de sok szegény semmit nem kap.
 
Jön még Boros,
Horn és Gyurcsány,
mit mondhatok róluk?
Mind dicstelen kormány.
 
Most Orbánnál tartunk,
ő a miniszterelnök,
de korántsem mondhatjuk,
hogy a Kánaán eljött.
 
Milliárdos haveri kör,
miből s honnan?
Ikarus, Orion, Ganz, Videoton
és sok más vállalatunk hol van?
 
A nagy cégek külföldiek,
jó ez így vagy nem, és miért?
Felteszem én a nagy kérdést:
gazdaságunk - tényleg a miénk?
 
Az elszakított magyarság
Fidesz-re szavazhat külhonban,
de az ország így is csonka,
Trianon még változatlan.
 
Ezt akartuk? Jó ez nekünk?
Gondolkozz el, magyar!
Ilyenekre ne szavazzon
aki szebb jövőt akar.
 
Változtassunk! Döntés a kezünkben.
Ne rontsuk el most már a jövőt,
ehhez kívánok tiszta szívből neked
jó egészséget s erőt!

2020.11.25. 13:05


2020.11.25. 09:01
nemnemsoha

Köszönjük, kiraktuk. :)


2020.11.24 16:24
Babi

„ Egy 178 perces két részes film készült Nem, nem, soha! címmel, amit az Uránia Filmszínházban mutatnak be.  

Bővebben itt : https://urania-nf.hu/film/nem-nem-soha-i-ii-

 

 


2020.11.24. 16:24

Egy 178 perces két részes film készült Nem, nem, soha! címmel, amit az Uránia Filmszínházban mutatnak be.  

Bővebben itt : https://urania-nf.hu/film/nem-nem-soha-i-ii-

 

 


2020.08.03. 08:16
😀
2020.06.01 20:42
Babi

„ Kár, hogy nem frissítik az oldalt. :(


2020.05.25 15:37
reka333
Jó az oldal! Réka

2020.08.03. 08:16
😀
2020.06.05 13:02
nemnemsoha

„ Köszönjük! Örülünk, hogy tetszik és örömödet leled benne! :)


2020.05.25 15:37
reka333
Jó az oldal! Réka

2020.06.05. 13:02
nemnemsoha

Köszönjük! Örülünk, hogy tetszik és örömödet leled benne! :)


2020.05.25 15:37
reka333
Jó az oldal! Réka

2020.06.05. 13:00
nemnemsoha

Sajnos mostanában valóban nem jutott idő az oldal frissítésére, karbantartására. A centenárium azonban mindenképpen egy olyan fajsúlyú esemény volt, aminek folytán aktivizálni kellett magunkat. :)

A napi szintű frissítést nem ígérjük, de igyekszünk majd odafigyelni.


2020.06.04 15:25
Babi

„ Örülök, hogy a mai napon frissült a főoldal.  Jó lenne, ha legalább egyszer egy héten, a legfrissebb aktuális témák felkerülnének, hogy a honlap látogatottsága egy kicsit nagyobb legyen. Eddig a percig 50 belépés történt, ami már nagyon régen nem történt meg. :)


[162-143] [142-123] [122-103] [102-83] [82-63] [62-43] [42-23] [22-3] [2-1]

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.08.12. 23:55
2011.06.24. 10:27
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Összetartozunk!

 

 
Plakátmúzeum
 
Riadó


 

 
József Attila

 
Jó hírem van!

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 
Hozzáadás a kedvencekhez

 
Keresés

 
Üvegablakok


Hamarosan!

 
Reklám
 
Ajánló
 
Linkek 

...
free counters
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.