Nem! Nem! Soha!


 
Közösség
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kattintson rá!
free counters
 

 
Feltámadunk!

 
Elszakítva

Érdekes Újság (1920)

 
Ars poetica
 
Kiemelt hírek
 
Szavazás
Ki a kedvenc alkotód?

Ady Endre
József Attila
Kosztolányi Dezső
Kós Károly
Németh László
Nyirő József
Rejtő Jenő
Szabó Dezső
Tamási Áron
Wass Albert
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Szerinted melyik rendszerkritikus erő kerülhet a Syriza után kormányra?

Die Linke (Németország)
Jobbik (Magyarország)
LMP (Magyarország)
Nemzeti Front (Franciaország)
Ötcsillagos Mozgalom (Olaszország)
Podemos (Spanyolország)
Sinn Féin (Írország)
UKIP (Nagy-Britannia)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Zenék!

 
Számláló
Indulás: 2004-01-15
 
Egy új nemzedék hírei
Egy új nemzedék hírei : Az MKP javaslatot tesz a szlovák állampolgársági törvénytervezet módosítására

Az MKP javaslatot tesz a szlovák állampolgársági törvénytervezet módosítására

  2020.08.04. 08:40

A felvidéki Magyar Közösség Pártja a 2010 előtti állampolgársági szabályozás visszaállítását célzó javaslatot dolgoz ki az állampolgársági törvénytervezethez, és külön véleményezi a belügyminisztérium jelenlegi tervezetét is. Az MKP megfelelő számú aláírás összegyűjtésével kíván bekapcsolódni a tárcaközi egyeztetésbe.


Bár igaz, hogy a jelenlegi kormány állampolgársági ügyekben nyitottabb, mint az előző kormányok voltak, de sajnos le kell szögeznünk, hogy a kettős állampolgárság ügyében tervezett módosítások a felvidéki magyarok többsége számára nem jelentenek megoldást.

Elfogadhatatlan számunkra, hogy a belügyminisztérium tervezete továbbra sem számol a kettős állampolgárság lehetőségének 2010 előtti formájában való visszaállításával, mely összhangban lenne az Alkotmánnyal, amely szerint „akarata ellenére senkit nem lehet megfosztani szlovák állampolgárságától”.

Az MKP mindent megtesz azért, hogy az ország visszatérjen a Fico-féle módosítás előtti gyakorlathoz és a felvidéki magyarok a szlovák állampolgárság elvesztése nélkül vehessék fel az anyaország állampolgárságát, függetlenül attól, hogy hol élnek, tanulnak, dolgoznak vagy vállalkoznak!

Miről szól a belügyminisztérium pénteken benyújtott módosítási tervezete?

A tervezet jelenlegi változata többek között azok számára biztosítaná a szlovák állampolgárság megtartását, akik a külföldi állampolgárság megszerzését megelőzően legalább három évig rendelkeztek bejelentett lakhellyel az adott országban, és ezt igazolni is tudják. Akik e feltételnek az utóbbi tíz évben is megfeleltek és elveszítették az állampolgárságukat, gyors és egyszerűsített eljárásban kaphatnák vissza azt.

Azok, akik házasságkötéssel vagy születéssel automatikusan szereztek külföldi állampolgárságot, a törvény szerint eddig sem veszítették el szlovák állampolgárságukat és ezután sem fogják. A tervezet a fenti három kivételes eseten túl egy továbbival is számol: a kiskorúak külföldi állampolgárság-szerzése esetén is megmaradna a szlovák állampolgárság.

A tervezet tehát nem nyújt megoldást azon szlovákiai magyarok számára, akik magyarországi bejelentett lakhely nélkül, szimbolikus okokból szerezték meg a magyar állampolgárságot.

A jelenleg hatályos törvény arra kötelezi a szlovák állampolgárságukat elvesztőket, hogy az állampolgárságuk megszűnéséről bejelentést tegyenek a megfelelő állami szervnek. A bejelentés elmulasztását 3319 eurós pénzbírsággal sújtja az illetékes hatóság. A törvénytervezet e kötelességet továbbra is megtartaná, de a bejelentés elmulasztásáért járó magas pénzbírságot törölné a törvényből.

A tervezet szerint az állampolgárságukat elvesztő személyeket az állami szerv írásban tájékoztatná a szlovák állampolgárságuk megszűnéséről, szemben a jelenlegi gyakorlattal, amikor semmiféle hivatalos értesítést nem kapnak.

(MKP)

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.08.12. 23:55
2011.06.24. 10:27
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Összetartozunk!

 

 
Plakátmúzeum
 
Riadó


 

 
József Attila

 
Jó hírem van!

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 
Hozzáadás a kedvencekhez

 
Keresés

 
Üvegablakok


Hamarosan!

 
Reklám
 
Ajánló
 
Linkek 

...
free counters
 

--farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!