Hrek : A trtnelmi Magyarorszg borvidkeit mutatjk be Szegeden |
A trtnelmi Magyarorszg borvidkeit mutatjk be Szegeden
2011.11.22. 21:42

A trtnelmi Magyarorszg borvidkeit, szlfajtit s kivl borait ismerhetik meg azok, akik szombaton elltogatnak A borok tudsai, tudsok borai cm gasztronmiai rendezvnyre a szegedi Mra Ferenc Mzeumba.
A Szegedi Tudomnyegyetem s a Magyar Tudomnyos Akadmia szegedi akadmiai bizottsgnak vdnksgvel megszervezett rendezvnyen a felsoktatsi intzmny kt nprajzkutatja, Md Lszl s Simon Andrs tart eladst a Krpt-medence sszefgg borszati s szlszeti kultrjrl – mondta Dlusztus Imre borszati szakr, az esemny hzigazdja az MTI-nek.
A rendezvnyen tizenegy kivl „bortuds” mutatja be hrom-hrom remekmvt. A tokaji borvidkrl ts Kroly, az egrirl Kal Imre, Badacsonybl Laposa Bence, a Dl-Balatonrl Lgli Ott, Sopronbl – pontosabban Fertrkosrl - Luka Enik, Szekszrdrl Takler Ferenc, Villnybl pedig Tiffn Zsolt rkezik a Tisza-partra.
A neves hazai termelk mellett az sszes hatron tli, jelents szmban magyarok lakta borvidkrl is bemutatkozik egy-egy termel: Balla Gza az arad-hegyaljai Mnesrl, Brutler Jnos a szatmr-hegyaljai Bltekrl, Bott Frigyes a muzslai dombok kzl a Felvidkrl, Maurer Oszkr pedig Bcskbl s Szermsgbl hozza el kedvenc borait.
A vendgek igazi hungarikumnak szmt fajtkbl, a mzes fehrbl vagy a bakatorbl kszlt borokat is megzlelhetik majd – kzlte az elitbor.hu szakportl fszerkesztje.
MTI
|