Közösség
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kattintson rá!
free counters
 

 
Feltámadunk!

 
Ars poetica
 
Kiemelt hírek
 
Szavazás
Ki a kedvenc alkotód?

Ady Endre
József Attila
Kosztolányi Dezső
Kós Károly
Németh László
Nyirő József
Rejtő Jenő
Szabó Dezső
Tamási Áron
Wass Albert
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Szerinted melyik rendszerkritikus erő kerülhet a Syriza után kormányra?

Die Linke (Németország)
Jobbik (Magyarország)
LMP (Magyarország)
Nemzeti Front (Franciaország)
Ötcsillagos Mozgalom (Olaszország)
Podemos (Spanyolország)
Sinn Féin (Írország)
UKIP (Nagy-Britannia)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Zenék!

 
Számláló
Indulás: 2004-01-15
 
Egy új nemzedék hírei
Egy új nemzedék hírei : Farage: Brüsszel foglyul ejti a szuverenitást

Farage: Brüsszel foglyul ejti a szuverenitást

  2017.06.15. 07:48

Nigel Farage brit EP-képviselőt egyáltalán nem érdekli, hogy mit gondolnak róla az uniós intézményekben. A szókimondó politikus a Magyar Időknek elmondta, szívesen találkozna Orbán Viktor miniszterelnökkel, Magyarország pedig jobban tenné, ha követné a britek példáját, hiszen csak az Európai Unión kívül válhat szuverén állammá.


– Az Európai Parlament május elején kemény hangvételű határozatot fogadott el Magyarországgal szemben, illetve eljárást kezdeményezett a szerződések 7. cikkelye alapján. Ön egyike volt azoknak a képviselőknek, akik mégis Orbán Viktor miniszterelnök védelmére keltek. Miért érezte ezt fontosnak?
– Mert egy demokratikusan megválasztott és a hazájában nagy népszerűségnek örvendő politikusról van szó. Ámulva néztem, ahogy ott ül az Európai Parlamentben, amelynek a tagjai szinte szétszedték. Úgy gondolom, hogy Orbán úr rendelkezik egy bizonyos érvkészlettel, amelyből még nem vonta le a megfelelő és logikus következtetéseket. A lényeg: Magyarország egy szuverén állam vagy az Európai Unió tagja. A kettő nem működik egyszerre. Biztos vagyok benne, hogy a miniszterelnökük valójában szívesen távozna az EU-ból.

– Találkozott Orbán Viktorral a parlamenti vita alkalmával?
– Csak futólag. Szeretném, ha egyszer rendes alkalom adódna a találkozásra.

– Valóban látja a lehetőségét annak, hogy Magyarország az Egyesült Királyság nyomdokaiba lép, és otthagyja az uniót?
– Megismétlem: ki kellene lépniük, ha szuverén állam akarnak lenni.

– Miért érné meg a távozás egy hazánkhoz hasonló, kis országnak?
– Egyértelmű, hogy hatalmas előnyöket jelentene. Gondoljon csak bele: ezentúl maguk alkothatnák a törvényeiket, maguk rendelkezhetnének a külkapcsolataikról, vagy teljes ellenőrzést gyakorolhatnának a határaik felett. A kérdés lényege az identitás, hogy egy ország mennyire ragaszkodik az értékeihez és a kultúrájához.

– Brüsszel épp a tömeges bevándorlás kezelése és az elutasított kvótarendszer miatt bírálja hazánkat. Magyarországot sokáig kötelezettségszegési eljárással fenyegették, most pedig elkezdődött a folyamat. Mit gondol erről?
– Ők a főnökök, persze hogy eljárással fenyegetnek. Az egész gépezetet a németek irányítják. Ne legyen kétsége afelől, hogy a végén Brüsszel fog nyerni. Azt hiszem, újra el kell mondanom: nem lehetnek demokratikus és független ország, amíg az Európai Unió tagjai. Szerencsére a britek helyzete mára megváltozott, mi a kilépés mellett döntöttünk. Önök viszont feladták a függetlenséget. Orbán úr hiába küzd folyamatosan: amint elérné az áttörést, visszavesz a lendületből. Egyszerűen nem győzhet Brüsszellel szemben. Nem akarok túlzó példát használni, hiszen nem a Szovjetunióról van szó, de nem is áll távol tőle a jelenlegi helyzet. Elég a Brezsnyev-doktrínát és a korlátozott szuverenitást említenem. Az unió egyszer rábólint a magyar törvényalkotásra, máskor pedig kritizálja. Hangsúlyozom: nem ennyire rossz a helyzet, de ha a demokrácia szemszögéből nézzük, elképesztő a hasonlóság.

– Rendkívül magabiztos az uniós kilépés előnyeit illetően, pedig a brexit lassan káoszba torkollik. Hogy lehetne követendő példa London?
– Mindig nehéz otthagyni a börtönt. Sosem mondtuk, hogy könnyű dolgunk lesz, hiszen pénzügyileg egy egész politikai osztály érdekelt az uniós tagságunkban. De sikerülni fog, ki fogunk lépni.

– Önt világszerte a brexit egyik arcaként ismerik. Az Európai Parlamentből is tudja segíteni a britek ügyét?
– Persze, ne feledjük, hogy a brexittárgyalások nem a Westminsterben zajlanak majd. Az uniós kilépés szempontjából fontosabb itt ülni, mint a törvényhozásban. Örülök, hogy itt lehetek, hiszen a kérdések java itt fog eldőlni.

– Furcsa, hogy ezt mondja. Biztosan sokan tekintenek önre persona non grataként az uniós intézményekben. Milyen az euroszkeptikusok megítélése a népszavazás óta?
– Húsz éve nemkívánatos személy vagyok ezek között a falak között. A brexit nem hozott semmi újat a megítélésemben. Nem érdekel, hogy az itteniek kedvelnek-e, én biztosan nem kedvelem őket. Problémát jelent, hogy a legtöbb ide delegált euroszkeptikust egy idő után elnyeli a rendszer. Az a könnyebb út. Én csinálom, amit csinálok, és egyáltalán nem érdekel, hogy mit gondolnak mások.

– Hogy élték meg a kontinens euroszkeptikusai a holland és a francia választásokat? Valóban megállíthatatlan Emmanuel Macron?
– A francia elnökválasztás első fordulójában a választók 47 százaléka euroszkeptikus jelöltekre szavazott. Ha ezt tíz évvel ezelőtt mondom önnek, nevetve rohan ki a szobából. Biztos vagyok benne, hogy a Macron-jelenség csak rövid távon marad velünk. Nem érdemes alábecsülni a franciák euroszkepticizmusát. Értem én, hogy az emberek a fia-tal, vonzó és centrista imázst kedvelik, de a trendek alapján folyamatosan erősebbek lesznek az uniókritikusok.

Forrás: Reuters

Nem zárná be Anglia kapuit, de bevándorlás szigorítását akarja

– És mi a helyzet az Egyesült Királysággal? Lehetséges, hogy a parlamenti választások során épp az EU-szimpatizánsok álltak bosszút Theresa Mayen?
– Dehogy! Az igazán EU-szimpatizáns politikai erők a liberális demokraták voltak, ők pedig a voksok hét százalékát szerezték meg. Velük szemben az euroszkeptikus választási programokkal rendelkező pártok a szavazatok több mint 85 százalékát kapták.

– És hová tűntek a konzervatív kormánypárt szavazatai?
– Megtörtént, ami megtörtént. Biztos vagyok benne, hogy a törvényhozás az eredmények ellenére mindent megtesz majd a brexit érdekében. Kilépünk az Európai Unióból? Természetesen. Felvizezik majd a brexitalku feltételeit? Valószínűleg. A lényeg, hogy továbbra is kifelé tartunk.

– Egészen különös, ami a briteknél történik. Hirtelen Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője lett a nép kedvence. Mi az oka a 180 fokos fordulatnak?
– Theresa May a kampány során egy rideg, robotszerű, humortalan és a legkevésbé sem őszinte pártvezető képét mutatta. Vele szemben Jeremy Corbyn a vagány politikus megtestesítője lett. Évekkel ezelőtt rám is használták a lúzer jelzőt, most a Munkáspárt vezetőjét ítélték meg tévesen. Visszatérve az előző kérdésre: kizárt, hogy Corbynra az EU-szimpatizánsok szavaztak volna. A megerősödése elsősorban a szociális kérdések súlyának és a fiatal szavazóknak köszönhető. Őszinte leszek: szerintem is remekül kampányolt.

– Mit gondol, mi történik majd a brexit után a szigetországban élő uniós állampolgárok jogaival?
– Semmi. Ha valaki jogszerűen érkezett, nem éri hátrány, nem lesz változás. Ennek ellenére bevándorláspolitikai szigorra van szükség, és nagyon dühösek leszünk, ha ez elmarad a kilépés után. A lakosságunk évente félmillió fővel növekszik. A józan ész diktálja, hogy véget vessünk ennek a folyamatnak. A világon kétszáz ország korlátozza a bevándorlást, mi miért ne tehetnénk így? Félre ne értsen, nem a kapukat zárjuk be, de szuverén országként hadd döntsük el, hogy kik érkezzenek ide! Az Európai Unió tagállamaként erre nincs lehetőségünk.

Magyar Idők

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.08.12. 23:55
2011.06.24. 10:27
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Összetartozunk!

 

 
Plakátmúzeum
 
Riadó


 

 
József Attila

 
Jó hírem van!

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 
Hozzáadás a kedvencekhez

 
Keresés

 
Üvegablakok


Hamarosan!

 
Reklám
 
Ajánló
 
Linkek
 

...
free counters
 

Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!    *****    "Céljuk fellelni az Egyesülés Pengéjének darabjait, és újra felemelni a Lidérckirályt."    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.